Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus (week 31,32 en 33)

Over ons

Een bezoek aan de dierenarts is voor een kat vaak geen feestje. Katten zijn gewoontedieren en houden van voorspelbaarheid. Voor een bezoek aan de dierenarts worden ze uit hun vertrouwde omgeving gehaald, dat veroorzaakt stress. Hierdoor zijn katten vaak veel moeilijker te behandelen of stellen eigenaren een bezoek aan de dierenarts uit.

De Kattenkliniek van Zwolle wil het bezoek aan de dierenarts voor katten en hun eigenaren zo prettig mogelijk maken. We hebben van onze praktijk een zo aangenaam mogelijke omgeving gemaakt voor zowel baas als kat. Er komen hier geen andere dieren dan katten, waardoor het voor de kat minder spannend ruikt. Ook zijn onze behandelkamers speciaal ingericht voor katten, onze instrumenten zijn aangepast aan de grootte van deze dieren en we hebben katvriendelijke uitslaaphokken waar ze prettig kunnen bijkomen na een operatie. Natuurlijk hebben onze dierenartsen en assistentes veel liefde voor het vak en hebben ze zich gespecialiseerd in kattengeneeskunde.

Voor eigenaren proberen wij het aangenaam te maken door de huiskamerachtige wachtkamer met toegang tot Wi-Fi, zodat het wachten zo aangenaam mogelijk wordt. Onze dierenartsen nemen per consult voldoende tijd om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook zijn we open over de kosten die vervolgonderzoek en/of –behandeling met zich mee brengen en helpen u met het maken van keuzes rond de behandeling van uw kat.

Cat friendly clinic

De Kattenkliniek van Zwolle is lid van de ISFM (International Society of Feline Medicine), de organisatie die zich op internationaal niveau bezig houdt met het bevorderen van de kattengeneeskunde. Ze doen dit door onderzoek en voorlichting, maar ook door het certificeren van praktijken die zich onderscheiden in hun 'katvriendelijkheid'. Om gecertificeerd te worden moet je als praktijk aan een flink aantal eisen voldoen. De Kattenkliniek van Zwolle heeft haar praktijk ingericht volgens de richtlijnen van de ISFM en is beloond met een 'Cat Friendly Clinic GOLD' certificaat, dit is de hoogsthaalbare onderscheiding.

Duurzaam

De Kattenkliniek van Zwolle wil daarnaast onze leefomgeving zo min mogelijk belasten door zo duurzaam mogelijk te werken. Door het gebruik van bijvoorbeeld LED lampen besparen we energie. Waar mogelijk gebruiken we herbruikbare (steriliseerbare) materialen in plaats van wegwerpmaterialen. Dit levert ook een kostenbesparing op die we weer door kunnen voeren in onze tarieven. En tot slot proberen we zoveel mogelijk ons afval te scheiden.

Afspraken

Onze dierenartsen werken bij De Kattenkliniek van Zwolle alleen op afspraak. Hierdoor hebben we tijd voor u en uw kat en hoeft u zo min mogelijk te wachten. U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur bellen voor een afspraak op het nummer 038 - 202 24 62.  

  

Terug naar boven
Terug naar de kattenkliniek