Maak kennis met:

Frieke
Haffmans
Dierenarts
Veel mensen kennen mij misschien nog wel uit de tijd dat ik als dierenarts in Hattem werkte of door de betrokkenheid bij Kinderboerderij 't Dijkweitje in Hattem. Nieuwe ideeën borrelen vaak bij mij op en niets is leuker om er de goede ideeën uit te halen en die verder te ontwikkelen. En zo kwam ook het idee van de Kattenkliniek op. Een ideale combinatie van het uitoefenen van het beroep dierenarts (dat zit gewoon in mijn bloed) en het opzetten van iets nieuws dat voor iedereen voordelen heeft. Niet alleen de kat heeft er baat bij, maar ook voor veel katteneigenaren is het fijn dat er geen honden in de buurt zijn. De wijk Assendorp, waar de praktijk is, is een bruisende wijk: een ideale plek voor de kattenkliniek! Ik werk op woensdag, vrijdag en zaterdag in de Kattenkliniek en geniet daar volop van.
Leonie
Olthof
Dierenarts
Sinds 2012 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde, nadat ik al van kleins af aan de droom koesterde om dierenarts te worden. Met veel plezier heb ik een aantal jaar in een praktijk voor huisdieren gewerkt waar ik honden, katten, konijnen en knaagdieren behandelde. Ik vind het heel leuk om het vak dierenarts over de hele breedte te beoefenen, maar soms had ik er moeite mee dat je nou eenmaal niet alle ins en outs van iedere diersoort kan weten. Toen kwam voor mij de kans voorbij om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek van Zwolle. Een ideale mogelijkheid om me op één diersoort te richten en ‘de diepte in te gaan’. Samen met u ga ik graag op zoek naar de juiste diagnostiek en behandeling voor uw kat. Wat ik vooral belangrijk vind, is de praktische haalbaarheid van een advies en het feit dat u er zich als eigenaar ook goed bij voelt. Uw kat zal zich in ieder geval zo relaxt mogelijk voelen in onze praktijk, waar geen luchtjes van andere dieren hangen en waar hij/zij eerst even kan acclimatiseren voordat we aan de slag gaan. Op maandag, dinsdag en donderdag treft u mij als dierenarts in de Kattenkliniek. Tot ziens in de spreekkamer!
Dian
Pieters
Dierenarts
In de kleuterklas wist ik het al; terwijl mijn vriendinnetjes prinses of moeder wilden worden, wilde ik dieren beter maken. Onlangs vond ik zelfs mijn dagboek terug, waarin ik alle avonturen van mijn “dierenreddersclub” bijhield. Lieveheersbeestjes, vlinders, maar ook tegen het raam gevlogen vogeltjes; alle levende wezens konden op mijn hulp rekenen. Eenmaal op de middelbare school namen deze ambities serieuzere vormen aan en hoe vaker ik meeliep met mijn nicht Leonie, hoe zekerder ik werd over mijn studiekeuze. In september 2020 ben ik dan ook afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hoewel ik koeien, paarden, honden, konijnen en knaagdieren ook geweldig vind, heb ik echt een zwak voor katten: hun eigen willetje en gekkigheden maken van ieder consult weer een leuke uitdaging. Op de foto ziet u mijn rode kater Wilfred, die deze voorliefde voor katten zeker heeft versterkt. Als dierenarts vind ik het belangrijk om u mee te nemen in het hele proces van onderzoek, diagnostiek en therapie: wederzijds begrip is immers essentieel voor een optimale uitkomst voor mens en dier. Ik kijk ernaar uit om u en uw kat te ontmoeten in de Kattenkliniek!
Karen
Koopmans
Paraveterinair dierenartsassistente en gedragstherapeut
Jihaa, eindelijk een kattenkliniek in Zwolle! Toen ik gevraagd werd om hier te komen werken hoefde ik niet lang na te denken. In de diergeneeskunde is nog te weinig oog voor dierenwelzijn, maar dit is een hele grote stap in de goede richting. Na mijn HBO-opleiding Journalistiek werd me duidelijk dat dat toch niets voor mij was. Na een hoop verschillende banen heb ik toch mijn hart gevolgd en ben ik de dierenwereld in gedoken. In eerste instantie heb ik me verdiept in honden en hondengedrag, maar de laatste jaren probeer ik ook katten te doorgronden. Inmiddels ben ik gediplomeerd kattengedragsdeskundige en help ik mensen graag om hun kat beter te begrijpen en zo problemen te voorkomen. En ja, als de problemen er eenmaal zijn dan proberen we het ook samen op te lossen. Bij ons thuis is het een ware beestenboel. Naast zes katten hebben we zeven honden, hiervan is zo ongeveer de helft ‘tweedehands’. Met de Ragdolls en Labradors fokken we af en toe een nestje. Tenslotte ben ik samen met Ronny eigenaar van Hondenschool Jimmie in Zwolle.
Vera
Jansen
Paraveterinair dierenartsassistente
Als ik mijn ouders moet geloven, lag ik als klein meisje al trappelend in de box als de kat langsliep en "poes" was een van mijn eerste woordjes. Mijn liefde voor dieren in het algemeen heeft mij aangestuurd op de opleiding Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld en mijn waardering voor katten en hun eigenzinnigheid hebben mij bij de Kattenkliniek van Zwolle gebracht! Ik woon samen met mijn partner Stephan in Zwolle. Naast mijn liefde voor dieren, ben ik als geboren en getogen Zwollenaar vaste supporter van PEC Zwolle.
Renate
Hageman-Vrolijken
Paraveterinair dierenartsassistente
Hoi! Mijn naam is Renate. Van kleins af en aan roep ik al dat ik “later als ik groot ben” met dieren wil gaan werken. De keuze om de opleiding paraveterinair dierenartsassistente te gaan volgen was voor mij dan ook vrij simpel. Ik woon samen met mijn vriend en zijn zoontje in Zwolle en sinds november 2018 ben ik paraveterinair dierenartsassistente bij de Kattenkliniek in Zwolle. Daarnaast werk ik nog bij een praktijk in Kampen. Zelf heb ik bij mijn ouders een Boomer hondje genaamd Rakker en samen met mijn vriend had ik een kater die Simba heette. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek en ik ben dan ook op de maandagochtend en vrijdagmiddag te vinden in de praktijk.
Tessa
Hartog
Paraveterinair dierenartsassistente
Werken met dieren heeft mij altijd al erg getrokken en in 2019 behaalde ik mijn diploma paraveterinair. Misschien heeft u mij al in de Kattenkliniek rond zien lopen toen ik mijn eindstage hier deed. Na mijn stage had ik het geluk dat ik hier mocht blijven werken en onderdeel mocht worden van dit fantastische team! Ik ben woonachtig in Zwolle en heb op dit moment helaas geen huisdieren. Tegelijkertijd kan ik juist om die reden enorm genieten van het werken in de Kattenkliniek en heb ik extra veel liefde te geven aan de katten die ik mag helpen! Naast het werk als paraveterinair, heb ik ook nog een baan in de transportsector. Inderdaad, dat is een hele andere tak van sport, maar de afwisseling vind ik heerlijk!
Nelly
Broekman
Kattentrimster
Katten zijn echt hele andere dieren dan honden, dus ik vind het geweldig dat de kat centraal staat bij de Kattenkliniek van Zwolle. Elke dag leer ik weer bij over deze bijzondere diersoort. Ik heb een opleiding Kattentrimmen gevolgd en heb nu mijn eigen trimsalon voor katten Pool4Pets, daarnaast werk ik per 1 augustus jl. bij De Kattenkliniek Zwolle als trimster. Ik woon in Lettele (gemeente Deventer), samen met mijn man en zoon en dochter, twee mooie zwarte “huiskatten”, een “tweedehands” dwergpoedel, 9 kippen en een haan en nog een paar vissen. Samen met mijn dochter verzorg ik een Welsh pony.

Stage

word jij onze stagiair(e)?

De Kattenkliniek van Zwolle is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Het gehele jaar bieden wij een stageplaats aan voor 1 persoon, bij voorkeur uit het laatste opleidingsjaar. Bel of mail voor meer informatie.