Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /var/www/vhosts/kattenkliniekzwolle.nl/webspace/httpdocs/kattenkliniekzwolle.nl/includes/menu.inc).

Maak kennis met:

Leonie
Olthof
Dierenarts
Sinds 2012 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde, nadat ik al van kleins af aan de droom koesterde om dierenarts te worden. Met veel plezier heb ik een aantal jaar in een praktijk voor huisdieren gewerkt waar ik honden, katten, konijnen en knaagdieren behandelde. Ik vind het heel leuk om het vak dierenarts over de hele breedte te beoefenen, maar soms had ik er moeite mee dat je nou eenmaal niet alle ins en outs van iedere diersoort kan weten. Toen kwam voor mij de kans voorbij om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek van Zwolle. Een ideale mogelijkheid om me op één diersoort te richten en ‘de diepte in te gaan’. Samen met u ga ik graag op zoek naar de juiste diagnostiek en behandeling voor uw kat. Wat ik vooral belangrijk vind, is de praktische haalbaarheid van een advies en het feit dat u er zich als eigenaar ook goed bij voelt. Uw kat zal zich in ieder geval zo relaxt mogelijk voelen in onze praktijk, waar geen luchtjes van andere dieren hangen en waar hij/zij eerst even kan acclimatiseren voordat we aan de slag gaan. Op maandag, dinsdag en donderdag treft u mij als dierenarts in de Kattenkliniek. Tot ziens in de spreekkamer!
Kim
Zegers
Dierenarts
Sinds oktober 2021 mag ik me aansluiten bij het team van de Kattenkliniek Zwolle. Ik ben in 2014 afgestudeerd als dierenarts en heb daarna in een aantal eerste en tweedelijnsklinieken gewerkt. De laatste jaren is de voorliefde voor kattengeneeskunde steeds duidelijker geworden en heb ik nu dan ook besloten om hier verder in te gaan. Binnen de kattengeneeskunde heb ik mij verder verdiept in de tandheelkunde en de interne geneeskunde. Ik zal dus binnen de praktijk een groot deel van de gebitsbehandelingen voor mijn rekening gaan nemen. Mijn streven is om dit zo stress- en pijnloos mogelijk te maken voor uw kat. U kunt mij op woensdag, donderdag en vrijdag aantreffen in de praktijk. Ik hoop u hier een keer te mogen verwelkomen!
Audrey
Dijkstra
Dierenarts
Hallo, ik ben Audrey Dijkstra! Sinds juli 2022 ben ik werkzaam bij de Kattenkliniek Zwolle. Eind 2014 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Vervolgens heb ik 2 jaar als dierenarts en daarna 5 jaar als manager op een dierenkliniek gewerkt in Midden Nederland. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, en recent zijn mijn vriend en ik terug verhuisd naar het noorden van het land, samen met onze 2 paarden, hond en 3 katten. Als dierenarts vond ik de kattengeneeskunde altijd al erg interessant. Bovendien vind ik het fijn om mij te verdiepen in één diersoort. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik bij de kattenkliniek in Zwolle aan de slag kan gaan. Ik hoop, samen met u als diereigenaar, te zorgen voor een goede gezondheid van uw dier, en als uw kat ziek is samen tot het best passende behandelplan te komen. Graag tot ziens in de kliniek!
Frieke
Haffmans
Dierenarts
Veel mensen kennen mij misschien nog wel uit de tijd dat ik als dierenarts in Hattem werkte of door de betrokkenheid bij Kinderboerderij 't Dijkweitje in Hattem. Nieuwe ideeën borrelen vaak bij mij op en niets is leuker om er de goede ideeën uit te halen en die verder te ontwikkelen. En zo kwam ook het idee van de Kattenkliniek op. Een ideale combinatie van het uitoefenen van het beroep dierenarts (dat zit gewoon in mijn bloed) en het opzetten van iets nieuws dat voor iedereen voordelen heeft. Niet alleen de kat heeft er baat bij, maar ook voor veel katteneigenaren is het fijn dat er geen honden in de buurt zijn. De wijk Assendorp, waar de praktijk is, is een bruisende wijk: een ideale plek voor de kattenkliniek! Update 2022: Frieke is helaas niet meer standaard aanwezig in de Kattenkliniek, maar zij komt gelukkig nog wel af en toe invallen in de vakantieperiodes.
Dian
Pieters
Dierenarts
In de kleuterklas wist ik het al; terwijl mijn vriendinnetjes prinses of moeder wilden worden, wilde ik dieren beter maken. Onlangs vond ik zelfs mijn dagboek terug, waarin ik alle avonturen van mijn “dierenreddersclub” bijhield. Lieveheersbeestjes, vlinders, maar ook tegen het raam gevlogen vogeltjes; alle levende wezens konden op mijn hulp rekenen. Eenmaal op de middelbare school namen deze ambities serieuzere vormen aan en hoe vaker ik meeliep met mijn nicht Leonie, hoe zekerder ik werd over mijn studiekeuze. In september 2020 ben ik dan ook afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hoewel ik koeien, paarden, honden, konijnen en knaagdieren ook geweldig vind, heb ik echt een zwak voor katten: hun eigen willetje en gekkigheden maken van ieder consult weer een leuke uitdaging. Op de foto ziet u mijn rode kater Wilfred, die deze voorliefde voor katten zeker heeft versterkt. Als dierenarts vind ik het belangrijk om u mee te nemen in het hele proces van onderzoek, diagnostiek en therapie: wederzijds begrip is immers essentieel voor een optimale uitkomst voor mens en dier. Ik kijk ernaar uit om u en uw kat te ontmoeten in de Kattenkliniek! Update 2022: Dian is helaas niet meer standaard aanwezig in de Kattenkliniek, maar zij komt gelukkig nog wel af en toe invallen in de vakantieperiodes.
Karen
Koopmans
Paraveterinair dierenartsassistente en gedragstherapeut
Jihaa, eindelijk een kattenkliniek in Zwolle! Toen ik gevraagd werd om hier te komen werken hoefde ik niet lang na te denken. In de diergeneeskunde is nog te weinig oog voor dierenwelzijn, maar dit is een hele grote stap in de goede richting. Na mijn HBO-opleiding Journalistiek werd me duidelijk dat dat toch niets voor mij was. Na een hoop verschillende banen heb ik toch mijn hart gevolgd en ben ik de dierenwereld in gedoken. In eerste instantie heb ik me verdiept in honden en hondengedrag, maar de laatste jaren probeer ik ook katten te doorgronden. Inmiddels ben ik gediplomeerd kattengedragsdeskundige en help ik mensen graag om hun kat beter te begrijpen en zo problemen te voorkomen. En ja, als de problemen er eenmaal zijn dan proberen we het ook samen op te lossen. Thuis woon ik samen met Herman de Rottweiler en drie Ragdolls waarmee ik af en toe een nestje fok onder de catterynaam De Flettekat. Ook ben ik al jarenlang de eigenaar van Hondenschool Jimmie.
Vera
Jansen
Paraveterinair dierenartsassistente
Als ik mijn ouders moet geloven, lag ik als klein meisje al trappelend in de box als de kat langsliep en "poes" was een van mijn eerste woordjes. Mijn liefde voor dieren in het algemeen heeft mij aangestuurd op de opleiding Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld en mijn waardering voor katten en hun eigenzinnigheid hebben mij bij de Kattenkliniek van Zwolle gebracht! Ik woon samen met mijn partner Stephan in Zwolle. Naast mijn liefde voor dieren, ben ik als geboren en getogen Zwollenaar vaste supporter van PEC Zwolle.
Renate
Hageman-Vrolijken
Paraveterinair dierenartsassistente
Hoi! Mijn naam is Renate. Van kleins af en aan roep ik al dat ik “later als ik groot ben” met dieren wil gaan werken. De keuze om de opleiding paraveterinair dierenartsassistente te gaan volgen was voor mij dan ook vrij simpel. Ik woon samen met mijn vriend en zijn zoontje in Zwolle en sinds november 2018 ben ik paraveterinair dierenartsassistente bij de Kattenkliniek in Zwolle. Daarnaast werk ik nog bij een praktijk in Kampen. Zelf heb ik bij mijn ouders een Boomer hondje genaamd Rakker en samen met mijn vriend had ik een kater die Simba heette. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek en ik ben dan ook op de maandagochtend en vrijdagmiddag te vinden in de praktijk.
Annina
Alanen
Paraveterinair dierenartsassistente
Hoi en hei! Ik ben Annina, crazy cat lady oorspronkelijk uit Helsinki, Finland. In 2011 verhuisde ik voor de liefde naar Nederland. Mijn vriend had een kat, Shiva, en aangezien ik met honden ben opgegroeid wist ik me geen raad met haar. Ze leek soms wel een alien! Al snel werden Shiva en ik de beste vrienden en het duurde niet lang voordat we drie katten hadden. Mijn kat Cinnamon is chronisch ziek, dus door de avonturen met hem kwam ik vaak in aanraking met het vak. Ik had altijd al een interesse en aanleg in biologie en geneeskunde dus ik heb mijn hart gevolgd. Ik ben gestopt met psychologie en gestart met de studie paraveterinair en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Bij de Kattenkliniek van Zwolle heb ik mijn eerste stage gelopen, dit bevestigde voor mij alleen maar meer dat ik de juiste keuze had gemaakt. Toen ze me na de stage een part-time baan aanboden kon ik mijn geluk niet op! Nähdään pian! Tot snel in de Kattenkliniek!
Lisa
Jansen-de Weerd
Paraveterinair dierenartsassistente
Hallo! Allicht heeft u mij al eens gezien in de kliniek, graag wil ik mij nog even voorstellen! Mijn naam is Lisa en ik mag sinds november 2021 deel uitmaken van het Kattenkliniek team. Hiervoor heb ik zowel met diverse kleine als grote exotische dieren gewerkt, echter wilde ik graag mijn kennis verbreden en ben ik in de diergeneeskundige wereld beland. Als huisgenoten heb ik wandelende bladeren gehad, helaas is dat niet zo'n handige combinatie met een nieuwsgierige jonge kat. Tegenwoordig zijn kat Thijs en mijn man Marnix mijn gezelschap. Voor de Kattenkliniek fiets ik graag meerdere keren per week vanuit Hattem de IJsselbrug over!
Iris
Boschman
Paraveterinair dierenartsassistente
Hey Hoi!! Ik ben Iris en sinds november 2022 mag ik met trots zeggen dat ik deel uitmaak van het team bij de Kattenkliniek in Zwolle. Al vanaf dat ik een klein meisje was wil ik al iets met dieren gaan doen. Hierdoor was de keuze al snel gemaakt om de opleiding tot paraveterinair te volgen. In 2021 ben ik met vlag en wimpel afgestudeerd bij het Zone College in Zwolle. Na jaren in de dierspeciaalzaak te hebben gewerkt en te helpen bij de dierenarts in ons dorp, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze was al snel gevonden! Na mijn leerzame en leuke stage bij de Kattenkliniek had ik erg veel zin om hier aan de slag te gaan! Eigenlijk durf ik het bijna niet te zeggen, maar zelf heb ik helaas geen kat. Vandaar dat het des te leuker is om tussen de katten te kunnen staan. Zelf ben ik woonachtig in Heerde, maar voor de Kattenkliniek kom ik graag de IJssel over! Hier woon ik samen met mijn vogeltje Sjaan, konijn Benzo en de cavia’s Poekie en Pluis. Naast werken met deze beestenboel, hou ik ook enorm veel van sporten en tekenen voor de afwisseling. Ik hoop u snel te zien in de Kattenkliniek!
Nicole
Dijkstra
Paraveterinair dierenartsassistente
Hallo, Ik ben Nicole, paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle.  Ik ben de zomer van 2022 afgestudeerd als paraveterinair aan het Zone College in Zwolle.  Ik mag sinds eind oktober 2022 deel uitmaken van het leuke team van de Kattenkliniek en ben hier 2 dagen in de week te vinden. Naast dat ik te vinden ben in de Kattenkliniek, ben ik de overige dagen van de week te vinden in een dierenkliniek in Lelystad.  Ik woon in Swifterbant samen met mijn hond, kat, kippen, hamster, dikstaartgerbil en een aantal vissen.  Tot snel in de Kattenkliniek! 
Emma
Weelink
Kattentrimster
Mijn naam is Emma Weelink, en ik woon in Ommen met mijn partner en onze twee katten Maggy en Benjamin. Naast dat ik een kattentrimsalon en kattengedragspraktijk in Ommen heb, ben ik nu ook te vinden in de Kattenkliniek in Zwolle als kattentrimster. Mijn liefde voor katten begon toen ik op mijn veertiende mijn eerste kat adopteerde. Hij heette Billie en was doof, waardoor er iets anders met hem omgegaan moest worden dan met een kat zonder beperkingen. En wat hebben Billie en ik een fijne tijd samen gehad. Ik merkte op dat ik kattengedrag bijzonder boeiend vond. Na een opleiding tot ruimtelijk vormgever te hebben gevolgd en enkele jaren gewerkt te hebben, vond ik dat het tijd was om de knoop door te hakken en met de diersoort te gaan werken waar ik zo van hou: katten! Zodoende kwam ik bij de opleiding tot kattengedragstherapeut en later de opleiding tot kattentrimster. Tijdens deze opleiding leerde ik wat ik al vermoedde, namelijk dat er véél meer achter katten zit dan doorgaans gedacht wordt. Katten zijn enorm intelligente, bijzondere en emotionele dieren. Een kat is zoveel meer dan een dier dat alleen op instincten werkt, en ze zijn perfect in staat jouw liefde te voelen en liefde terug te geven. Daarom ben ik Fear Free gecertificeerd, om jouw kat een zo fijn mogelijke behandeling te geven en stress zo veel mogelijk te beperken. Want dat verdienen ze!

Stage

word jij onze stagiair(e)?

De Kattenkliniek van Zwolle is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Het gehele jaar bieden wij een stageplaats aan voor 1 persoon, bij voorkeur uit het laatste opleidingsjaar. Bel of mail voor meer informatie.