Maak kennis met:

Leonie
Olthof
Dierenarts
Sinds 2012 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde, nadat ik al van kleins af aan de droom koesterde om dierenarts te worden. Met veel plezier heb ik een aantal jaar in een praktijk voor huisdieren gewerkt waar ik honden, katten, konijnen en knaagdieren behandelde. Ik vind het heel leuk om het vak dierenarts over de hele breedte te beoefenen, maar soms had ik er moeite mee dat je nou eenmaal niet alle ins en outs van iedere diersoort kan weten. Toen kwam voor mij de kans voorbij om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek van Zwolle. Een ideale mogelijkheid om me op één diersoort te richten en ‘de diepte in te gaan’. Samen met u ga ik graag op zoek naar de juiste diagnostiek en behandeling voor uw kat. Wat ik vooral belangrijk vind, is de praktische haalbaarheid van een advies en het feit dat u er zich als eigenaar ook goed bij voelt. Uw kat zal zich in ieder geval zo relaxt mogelijk voelen in onze praktijk, waar geen luchtjes van andere dieren hangen en waar hij/zij eerst even kan acclimatiseren voordat we aan de slag gaan. Op maandag, dinsdag en donderdag treft u mij als dierenarts in de Kattenkliniek. Tot ziens in de spreekkamer!
Kim
Zegers
Dierenarts
Sinds oktober 2021 mag ik me aansluiten bij het team van de Kattenkliniek Zwolle. Ik ben in 2014 afgestudeerd als dierenarts en heb daarna in een aantal eerste en tweedelijnsklinieken gewerkt. De laatste jaren is de voorliefde voor kattengeneeskunde steeds duidelijker geworden en heb ik nu dan ook besloten om hier verder in te gaan. Binnen de kattengeneeskunde heb ik mij verder verdiept in de tandheelkunde en de interne geneeskunde. Ik zal dus binnen de praktijk een groot deel van de gebitsbehandelingen voor mijn rekening gaan nemen. Mijn streven is om dit zo stress- en pijnloos mogelijk te maken voor uw kat. U kunt mij op woensdag, donderdag en vrijdag aantreffen in de praktijk. Ik hoop u hier een keer te mogen verwelkomen!
Audrey
Dijkstra
Dierenarts
Hallo, ik ben Audrey Dijkstra! Sinds juli 2022 ben ik werkzaam bij de Kattenkliniek Zwolle. Eind 2014 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Vervolgens heb ik 2 jaar als dierenarts en daarna 5 jaar als manager op een dierenkliniek gewerkt in Midden Nederland. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, en recent zijn mijn vriend en ik terug verhuisd naar het noorden van het land, samen met onze 2 paarden, hond en 3 katten. Als dierenarts vond ik de kattengeneeskunde altijd al erg interessant. Bovendien vind ik het fijn om mij te verdiepen in één diersoort. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik bij de kattenkliniek in Zwolle aan de slag kan gaan. Ik hoop, samen met u als diereigenaar, te zorgen voor een goede gezondheid van uw dier, en als uw kat ziek is samen tot het best passende behandelplan te komen. Graag tot ziens in de kliniek!
Frieke
Haffmans
Dierenarts
Veel mensen kennen mij misschien nog wel uit de tijd dat ik als dierenarts in Hattem werkte of door de betrokkenheid bij Kinderboerderij 't Dijkweitje in Hattem. Nieuwe ideeën borrelen vaak bij mij op en niets is leuker om er de goede ideeën uit te halen en die verder te ontwikkelen. En zo kwam ook het idee van de Kattenkliniek op. Een ideale combinatie van het uitoefenen van het beroep dierenarts (dat zit gewoon in mijn bloed) en het opzetten van iets nieuws dat voor iedereen voordelen heeft. Niet alleen de kat heeft er baat bij, maar ook voor veel katteneigenaren is het fijn dat er geen honden in de buurt zijn. De wijk Assendorp, waar de praktijk is, is een bruisende wijk: een ideale plek voor de kattenkliniek! Update 2022: Frieke is helaas niet meer standaard aanwezig in de Kattenkliniek, maar zij komt gelukkig nog wel af en toe invallen in de vakantieperiodes.
Dian
Pieters
Dierenarts
In de kleuterklas wist ik het al; terwijl mijn vriendinnetjes prinses of moeder wilden worden, wilde ik dieren beter maken. Onlangs vond ik zelfs mijn dagboek terug, waarin ik alle avonturen van mijn “dierenreddersclub” bijhield. Lieveheersbeestjes, vlinders, maar ook tegen het raam gevlogen vogeltjes; alle levende wezens konden op mijn hulp rekenen. Eenmaal op de middelbare school namen deze ambities serieuzere vormen aan en hoe vaker ik meeliep met mijn nicht Leonie, hoe zekerder ik werd over mijn studiekeuze. In september 2020 ben ik dan ook afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hoewel ik koeien, paarden, honden, konijnen en knaagdieren ook geweldig vind, heb ik echt een zwak voor katten: hun eigen willetje en gekkigheden maken van ieder consult weer een leuke uitdaging. Op de foto ziet u mijn rode kater Wilfred, die deze voorliefde voor katten zeker heeft versterkt. Als dierenarts vind ik het belangrijk om u mee te nemen in het hele proces van onderzoek, diagnostiek en therapie: wederzijds begrip is immers essentieel voor een optimale uitkomst voor mens en dier. Ik kijk ernaar uit om u en uw kat te ontmoeten in de Kattenkliniek! Update 2022: Dian is helaas niet meer standaard aanwezig in de Kattenkliniek, maar zij komt gelukkig nog wel af en toe invallen in de vakantieperiodes.
Karen
Koopmans
Paraveterinair dierenartsassistente en gedragstherapeut
Jihaa, eindelijk een kattenkliniek in Zwolle! Toen ik gevraagd werd om hier te komen werken hoefde ik niet lang na te denken. In de diergeneeskunde is nog te weinig oog voor dierenwelzijn, maar dit is een hele grote stap in de goede richting. Na mijn HBO-opleiding Journalistiek werd me duidelijk dat dat toch niets voor mij was. Na een hoop verschillende banen heb ik toch mijn hart gevolgd en ben ik de dierenwereld in gedoken. In eerste instantie heb ik me verdiept in honden en hondengedrag, maar de laatste jaren probeer ik ook katten te doorgronden. Inmiddels ben ik gediplomeerd kattengedragsdeskundige en help ik mensen graag om hun kat beter te begrijpen en zo problemen te voorkomen. En ja, als de problemen er eenmaal zijn dan proberen we het ook samen op te lossen. Thuis woon ik samen met Herman de Rottweiler en drie Ragdolls waarmee ik af en toe een nestje fok onder de catterynaam De Flettekat. Ook ben ik al jarenlang de eigenaar van Hondenschool Jimmie.
Vera
Jansen
Paraveterinair dierenartsassistente
Als ik mijn ouders moet geloven, lag ik als klein meisje al trappelend in de box als de kat langsliep en "poes" was een van mijn eerste woordjes. Mijn liefde voor dieren in het algemeen heeft mij aangestuurd op de opleiding Paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld en mijn waardering voor katten en hun eigenzinnigheid hebben mij bij de Kattenkliniek van Zwolle gebracht! Ik woon samen met mijn partner Stephan in Zwolle. Naast mijn liefde voor dieren, ben ik als geboren en getogen Zwollenaar vaste supporter van PEC Zwolle.
Renate
Hageman-Vrolijken
Paraveterinair dierenartsassistente
Hoi! Mijn naam is Renate. Van kleins af en aan roep ik al dat ik “later als ik groot ben” met dieren wil gaan werken. De keuze om de opleiding paraveterinair dierenartsassistente te gaan volgen was voor mij dan ook vrij simpel. Ik woon samen met mijn vriend en zijn zoontje in Zwolle en sinds november 2018 ben ik paraveterinair dierenartsassistente bij de Kattenkliniek in Zwolle. Daarnaast werk ik nog bij een praktijk in Kampen. Zelf heb ik bij mijn ouders een Boomer hondje genaamd Rakker en samen met mijn vriend had ik een kater die Simba heette. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de Kattenkliniek en ik ben dan ook op de maandagochtend en vrijdagmiddag te vinden in de praktijk.
Annina
Alanen
Paraveterinair dierenartsassistente (in opleiding)
Hoi en hei! Ik ben Annina, crazy cat lady oorspronkelijk uit Helsinki, Finland. In 2011 verhuisde ik voor de liefde naar Nederland. Mijn vriend had een kat, Shiva, en aangezien ik met honden ben opgegroeid wist ik me geen raad met haar. Ze leek soms wel een alien! Al snel werden Shiva en ik de beste vrienden en het duurde niet lang voordat we drie katten hadden. Mijn kat Cinnamon is chronisch ziek, dus door de avonturen met hem kwam ik vaak in aanraking met het vak. Ik had altijd al een interesse en aanleg in biologie en geneeskunde dus ik heb mijn hart gevolgd. Ik ben gestopt met psychologie en gestart met de studie paraveterinair en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Bij de Kattenkliniek van Zwolle heb ik mijn eerste stage gelopen, dit bevestigde voor mij alleen maar meer dat ik de juiste keuze had gemaakt. Toen ze me na de stage een part-time baan aanboden kon ik mijn geluk niet op! Nähdään pian! Tot snel in de Kattenkliniek!
Lisa
De Weerd
Paraveterinair dierenartsassistente
Hallo! Allicht heeft u mij al eens gezien in de kliniek, graag wil ik mij nog even voorstellen! Mijn naam is Lisa en ik mag sinds november deel uitmaken van het Kattenkliniek team. Hiervoor heb ik zowel met diverse kleine als grote exotische dieren gewerkt, echter wilde ik graag mijn kennis verbreden en ben ik in de diergeneeskundige wereld beland. Als huisgenoten heb ik wandelende bladeren gehad, helaas is dat niet zo'n handige combinatie met een nieuwsgierige jonge kat. Tegenwoordig zijn kat Thijs en mijn vriend Marnix mijn gezelschap. Voor de kattenkliniek fiets ik graag meerdere keren per week vanuit Hattem de IJsselbrug over!
Tessa
Hartog
Paraveterinair dierenartsassistente
Werken met dieren heeft mij altijd al erg getrokken en in 2019 behaalde ik mijn diploma paraveterinair. Misschien heeft u mij al in de Kattenkliniek rond zien lopen toen ik mijn eindstage hier deed. Na mijn stage had ik het geluk dat ik hier mocht blijven werken en onderdeel mocht worden van dit fantastische team! Ik ben woonachtig in Zwolle en heb op dit moment helaas geen huisdieren. Tegelijkertijd kan ik juist om die reden enorm genieten van het werken in de Kattenkliniek en heb ik extra veel liefde te geven aan de katten die ik mag helpen! Naast het werk als paraveterinair, heb ik ook nog een baan in de transportsector. Inderdaad, dat is een hele andere tak van sport, maar de afwisseling vind ik heerlijk!
Nelly
Broekman
Kattentrimster
Katten zijn echt hele andere dieren dan honden, dus ik vind het geweldig dat de kat centraal staat bij de Kattenkliniek van Zwolle. Elke dag leer ik weer bij over deze bijzondere diersoort. Ik heb een opleiding Kattentrimmen gevolgd en heb nu mijn eigen trimsalon voor katten Pool4Pets, daarnaast werk ik per 1 augustus jl. bij De Kattenkliniek Zwolle als trimster. Ik woon in Lettele (gemeente Deventer), samen met mijn man en zoon en dochter, twee mooie zwarte “huiskatten”, een “tweedehands” dwergpoedel, 9 kippen en een haan en nog een paar vissen. Samen met mijn dochter verzorg ik een Welsh pony.

Stage

word jij onze stagiair(e)?

De Kattenkliniek van Zwolle is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Het gehele jaar bieden wij een stageplaats aan voor 1 persoon, bij voorkeur uit het laatste opleidingsjaar. Bel of mail voor meer informatie.