Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus (week 31,32 en 33)

(Eerste) bezoek

Als u met uw kat(ten) naar De Kattenkliniek komt, bijvoorbeeld voor een check-up of de vaccinatie bij onze dierenarts, dan is het goed om op een aantal dingen te letten. Zoals het vervoer, het gebruik van het mandje en het bezoek zelf.

Vervoer

Het is belangrijk dat u de kat in een geschikt reismandje vervoert. Het is het prettigst voor uw kat als het reismandje van boven open kan of dat de bovenkant en onderkant gemakkelijk losgekoppeld kunnen worden. Uw kat kan dan vaak in het onderste deel blijven zitten tijdens het onderzoek en de behandeling.

Zet het reismandje, ook als u het niet gebruikt, met het deurtje open en een lekker kleedje erin op een plek waar uw kat er makkelijk bij kan komen. Het mandje wordt zo een onderdeel van thuis en het terratorium en geen alarmsignaal dat er iets spannends staat te gebeuren. Uw kat zal hierdoor minder stress ervaren tijdens het vervoer naar de dierenarts van de Kattenkliniek. Bij zeer angstige katten kan het zinvol zijn om wat feliway, een spray op basis van feromonen waar katten zich rustig bij voelen, in het mandje te sprayen voor u uw kat in het mandje zet. Naast feliway kunt u bij ons ook rustgevende voedingssupplementen of medicijnen krijgen die u kunt geven voorafgaand aan het bezoek aan de dierenarts. Vraag ons om advies!

Verzet uw kat zich als u hem/haar in het mandje wilt doen? 

Met deze tips lukt het vaak makkelijker:

  • Zorg voor een mandje dat van boven helemaal open kan zodat u uw kat er makkelijk in kan zetten
  • Mandjes met een deurtje aan de voorkant kunt u op de achterkant zetten met het deurtje naar boven. Pak uw kat achter de voorpootjes of in het nekvel vast (uw kat zal zich in een reflex opkrullen en ontspannen) en laat uw kat met de achterpoten eerst in het mandje zakken.

Bezoek

In De Kattenkliniek van Zwolle komen geen andere dieren dan katten, dus zal het bezoek minder stressvol zijn dan bij een andere dierenkliniek. Toch is van huis zijn evengoed spannend voor uw kat. Katten zitten graag op een hoge plek zodat ze de omgeving kunnen overzien. In de wachtkamer van de Kattenkliniek kunt u het reismandje op diverse plaatsen op een verhoging zetten, maak hier gebruik van! 

Tijdens het consult bent u uiteraard bij uw kat. Hij/zij associeert uw stem met fijne dingen zoals voeding en spelen, dus aaien en praten helpt uw kat zich veiliger te voelen. Bedenk dat als het eerste bezoek een succes is, de kans groot is dat toekomstige bezoekjes dat ook zullen zijn. 

Eerste bezoek

Is het uw eerste bezoek aan de Kattenkliniek, dan worden u en uw kat door de dierenarts of assistente ingeschreven. Heeft uw kat al een inentingsboekje, neem deze dan mee. U kunt zich ook bij het maken van de eerste afspraak al telefonisch, aan de balie of via deze link inschrijven.

  

Terug naar boven
Terug naar de kattenkliniek