Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/kattenkliniekzwolle.nl/webspace/httpdocs/kattenkliniekzwolle.nl/includes/menu.inc).

Ontwormen

Wormen komen veel voor bij katten. Ook als je niets aan de kat merkt, kunnen ze flink besmet zijn! Hier vindt u informatie over spoel- en lintwormen.

Spoelworm:

Spoelwormen loopt de kat op door aan haar pootjes te likken nadat ze buiten of over de deurmat heeft gelopen. Op straat liggen miljarden microscopisch kleine spoelwormeieren, dus na een ontworming begint het besmettingsproces van voor af aan. Wist u dat kittens zich al via de moedermelk met spoelwormlarfjes besmetten? Voor kittens is het dus extra belangrijk ze vanaf 3 weken leeftijd regelmatig te ontwormen. 

Ontwormadvies spoelworm:

Kittens: 3, 5 en 7 weken leeftijd, dan maandelijks tot 6 maanden leeftijd. Daarna als volwassen kat.

Volwassen katten: 4x per jaar (buitenkat) of 2x per jaar (binnenkat).

 

Lintworm:

Lintworm loopt een kat op door het opeten van een besmette vlo (en ze zijn goed in vlooienvangen!) of het eten van een besmet prooidier zoals een muis of een vogel. Heeft uw kat vlooien (gehad) of vangt hij/zij regelmatig wat? Zorg voor een wormmiddel dat ook werkt tegen lintworm! Voor katten die veel prooidieren eten, of katten die gevoerd worden met vers vlees, kan het dan ook verstandig zijn om vaker dan 4x per jaar te ontwormen.

 

Bij de Kattenkliniek van Zwolle kun je terecht voor verschillende soorten wormmiddelen (tabletten, pasta, of een druppel in de nek). Weet u het gewicht van uw kat niet? U mag uw kat altijd gratis komen laten wegen bij de assistente!